Bezoek aan Vereniging Voor Modelbouw Regio Zwolle

Afgelopen zaterdagochtend zijn we met een delegatie bestaande uit 10 leden op bezoek geweest bij onze collega’s van de VVMRZ in Zwolle. De VVMRZ bestaat uit twee takken van modelbouw. De modelboten en het modelspoor. Het is deze laatste waarmee we eens nader kennis hebben gemaakt.

De VVMRZ is opgericht in 1978. Na een gedwongen verhuizing begin negentiger jaren heeft men een permanent onderkomen gevonden op een riante zolder van een voormalig schoolgebouw aan de Veemarkt 39 te Zwolle. Elke vrijdagavond zijn hier de modelspoorleden actief met het vervolmaken van hun modelspoorbanen.

VVMRZ heeft drie modelspoorbanen. Een analoge N-baan, een analoog gestuurde H0-module baan en een zeer grote stationaire H0-baan. Deze laatste is stap voor stap omgebouwd van een analoge baan naar een analoog-digitaal gestuurde baan. Middels het bekende Koploper treinbesturings systeem en de hardware van Dinamo kunnen zowel digitaal als analoge treinen met de computer worden gestuurd.
De computer stuurt veel maar niet alles. Men mag ook graag rangeren met de hand. Middels grote schakelpanelen kan men genieten om de treinen handmatig te blijven bedienen. Een voorwaarde voor het spelplezier.

De VVMRZ kent ruim 25 leden en er is ruimte voor nieuwe leden met inzet en passie voor de modelspoor. Wil je eens nader kennismaken met de VVMRZ? Kijk dan even op hun website. Bel of stap eens binnen op de vrijdagavond vanaf 19:00uur. Je voelt je meteen welkom!

We hebben deze ochtend talrijke foto’s gemaakt. Derhalve volstaan we met het delen van de foto collages gemaakt door Jos, Rob en Michaël. De beelden spreken voor zich.

Wij danken het bestuur en de leden van de VVMRZ voor deze geslaagde kennismaking. Dank aan Michael voor de organisatie.