De MSVD in de basisschool Het Zuiderlicht

De Modelspoor vrienden Dronten, de MSVD, heeft recent zijn maandelijkse onderkomen gevonden in de aula van de basisschool het Zuiderlicht.

De MSVD, is een modelspoor vriendenclub in Dronten en bestaat op dit moment uit een 30+ tal enthousiaste vrienden met allemaal een gedeelde passie namelijk; de modelspoorwegbouw.
Een belangrijk onderdeel van onze activiteiten bestaat uit het promoten van de modelspoorhobby. Modelspoor is het nabouwen van de spoorwegen en de daarbij behorende entourage zoals landschap, huizen,bruggen, tunnels, stations etc. in het klein.

 

 

De MSVD stelt zich tot doel om deze fascinerende hobby vooral zichtbaar te maken voor de jeugd. Wij willen de jeugd laten ervaren dat met creativiteit, inzicht en een beetje handigheid je een modelspoorbaan kan laten leven. De MSVD is dan ook bijzonder blij dat ons nieuw onderkomen in het Zuiderlicht de mogelijkheid biedt om de jeugd te kunnen laten bouwen aan hun modelspoorbaan.

Het plan is om op korte termijn een modelspoorbaan in ruwe vorm in de aula van het Zuiderlicht te plaatsen. De kinderen kunnen dan vervolgens aan de slag om hun modelspoorwereld tot leven te laten komen. Samen met docenten en leden van de MSVD leren de kinderen modellandschappen te maken, huisjes te bouwen en elektrische schakelingen te verbinden. De mogelijkheden zijn legio.
De MSVD hoopt met deze modelspoorbaan een stimulans te kunnen geven om de fantasie en creativiteit onder de jeugd om te zetten in ideeën en modelspoor handarbeid in zijn meest pure vorm.

Namens alle leden van de MSVD kijken wij uit naar een fijne samenwerking met het Zuiderlicht.