Geslaagde Modelspoor manifestatie in Dronten

Tijdens de feestelijkheden rond de opening van het Station Dronten heeft de MSVD een modelspoor manifestatie gehouden in het Leescafé van de Flevomeerbibliotheek aan de Meerpaal.De bezoekersopkomst was buitengewoon hoog en de waardering voor de presentatie onder de bezoekers zeer positief. Nog niet eerder werd een modelspoor manifestatie op dit niveau gehouden in de gemeente Dronten.

In samenwerking met Miniworld in Rotterdam, alwaar de Hanzelijn in miniatuur is te vinden, en Digitaalservice in Almere presenteerde de leden van de MSVD hun modelspoor activiteiten.

Aan de hand van demo banen konden de bezoekers zich vergapen en ervaren wat modelspoor anno vandaag de dag allemaal inhoudt. In de vitrines stonden de prachtigste modeltrein modellen van de MSVD leden die veel bewondering oogstte. Naast de statische presentatie kon men de modeltreinen ook in actie zien. Locomotieven bewogen zich voort met geluid, licht en stoom om de werkelijkheid te kunnen evenaren. Al dan niet gestuurd door een computer, een Ipad of handregelaar kon men de loks ook bedienen.

Speciaal voor de kinderen presenteerde Miniworld een rangeerbaan waarmee men een rangeer-diploma kon behalen. De rangeerbaan was als een magneet voor de kinderen. Samen met hun papa’s en mama’s werd uiting gegeven aan heel veel speelplezier met de modelspoorbaan.

In de middag toonde ook de Burgemeester van Dronten zich bijzonder verheugd over de opkomst en de presentatie van het modelspoor evenement in het Leescafé. Hij toonde zich enthousiast voor een mogelijk vervolg bij een komende evenement.

De leden van de MSVD kunnen met trots terug kijken op een heel geslaagd modelspoor evenement. Dankzij hun inspanningen en de prettige medewerking van de gemeente en de facilitaire voorziening van de Meerpaal en de Flevomeerbibliotheek is de modelspoor in Dronten op een voetstuk geplaatst.

 

De volgende leden hebben foto’s genomen van de feestelijkheden;
Michael: Leescafe vrijdag. Opbouw en vitrine collectie
Rob Croese: Station Dronten (druk daarna op start diashow)
Remco: Station Dronten
Jos: Leescafe
Jasper: Koninklijke trein. Op 6 december jl is de Hanzelijn officieel door de Koningin geopend. Een locomotief van het type 1732 trok de koninklijke trein vanauit Lelystad naar Zwolle. Bij Station Dronten stapte de burgemeester Aat de Jonghe in de trein.
Rob:  Bezoekers leescafe zaterdag