Mol Cargo

Afgelopen zaterdag hebben Hans S. en ik een bezoek gebracht aan de spoorbaan van Erwin Janssen in Mol.
We werden hartelijk ontvangen en al snel raakten we geanimeerd aan de praat.
Erwin beschikt over een ruimte van ongeveer 9x8m die volledig benut wordt om zijn droombaan op te verwezenlijken, Mol-cargo.
Zoals de naam van de baan doet vermoeden houdt Erwin zich erg graag bezig met het goederen vervoer, een container terminal en een kolen overslag nemen dan ook een groot deel van de zolder in beslag. Erwin kan met recht lange treinen laten rijden op zijn baan, Een gevarieerd sporen verloop maakt het ook mogelijk om met verschillende treinen tegelijkertijd te rijden.

Erwin is in 2000 begonnen met het tekenen van zijn baan, tijdens de bouw zijn er nog enkele wijzigingen doorgevoerd, met als uiteindelijk resultaat, deze baan van ongekende omvang.
In 2005 liet hij een lang gekoesterde wens in vervulling gaan de bouw van Station Antwerpen.
De statige koepel van Antwerpen met daarvoor de sporen omgeven met kleine torentjes, wat erg typerend is voor Antwerpen, zijn dan ook op zijn baan in volle glorie aanwezig.
De bouw is nog lang niet klaar maar toch zijn er nog plannen voor een uitbreiding naar een schaduw station. Dit moet allemaal komend najaar gaan plaatsvinden.
Erwin heeft ons een erg gezellige spoor middag bezorgd en was een uitstekende gastheer.
Een vervolg afspraak is reeds gemaakt.