MSVD jubileum uitje

Voor het 10-jarig bestaan van de MSVD heeft de jubileum commissie voor de zatardag 10 juni een uitje georganiseerd.
Wat een geweldige dag hebben we beleefd tijdens het jubileum uitje van de MSVD.
Het mooie weer, de prettige sfeer en de organisatie van de jubileum commissie droegen bij tot een bijzonder geslaagd evenement.

Vanaf Enkhuizen stoomde we af met de “Friesland’ alwaar koffie met appeltaart werd geserveerd. Het prachtige weer en de aangename wind zorgde voor een heerlijk verpozen op het bovendek.
Voor de aankomst in Medemblik werden we voorzien van een heerlijke lunch aan boord.

In Medemblik aangekomen zagen met bewondering het oude stationnetje van Medemblik. Wat een parel onder de spoorgebouwen. Een stoomtram met houten rijtuigen maakt het nostalgische beeld compleet.

Onze trein zou pas over een uur naar Hoorn vertrekken dus de MSVD vrienden vonden al snel een terras voor aangename verkwikkende ijsjes en biertjes.
Weer aangekomen op het perron stonden de Oostenrijkers met stoomlok al klaar. Speciaal voor de MSVD had Marten een rijtuig voor ons gereserveerd. Een rood/creme uitvoering SHM B59 onderscheide zich van de groene Oostenrijkers.

De boemel tocht was erg leuk. Vanaf het balkon van de rijtuig kun je het landschap en de scenery goed ervaren. In ons rijtuig werden poffertjes, koffie en biertjes geserveerd en een dame in Friese klederdracht kwam met haar verhaal over kleding en hoe haar ondergoed eruit zag.

In Hoorn aangekomen bezochten we de onderhoudsloods van de Museum stoomtram. Prachtig gerestoreerde lokjes glommen in het zonlicht en stoomde er lustig op los.
Natuurlijk beklonken we deze dag opnieuw op een terrasje van het al oude station in Hoorn.

Toen we dachten de bezienswaardigheden gezien te hebben werden bij terugkomst op station Enkhuizen blij verrast door nog meer moois. De Hondenkop posttrein en de 1300 met zijn oude rijtuigen waren inderdaad de kers op de taart en vormde een mooie afsluiting.
Het was een geslaagde en memorabele dag. Dank aan allen voor de voorbereidingen.

Voor een foto collage zie hier. Met dank aan de fotografen.