Sinds mijn jeugd geïnspireerd door en voor treinen met name voor stoom. Ik bezit nu zelf vooral Fleischmann HO in tijdperk ll en lll.
——
Vanaf dat ik goed kon lopen werd er van mij ook verwacht dat ik met een trafo overweg kon. Mijn vader die met mij de banen ontwierp liet mij al heel snel de baan zelf testen en als er een trein de bocht uitvloog had ik de trafo te hard staan en was ik een verkeerde machinist.
——
Dit moest dus gedoseerd. Daarna werd het virus verder uitgewerkt , zie foto’s. Nu dan jaren later en door omstandigheden veel meer thuis dan voorheen kwam mijn zoon vooral door nieuwsgierigheid op het idee de spullen te voorschijn halen en er iets mee gaan doen. Zie foto’s . Na eerst de ruwbouw te hebben voltooid gaat de bouw verder d.m.v. het schakelbord maken, baan verder aankleden enz,enz hierover later meer.
Anne
de grootste hitte op zolder is weer voorbij, dus ik kon weer aan de slag. Met behulp van wat alternatief materiaal ben ik begonnen met wat landschapsbouw. Antislipstroken zijn net asfalt en daar is een zijweg van gemaakt. Verder kreeg ik zowel de tip, als wat materiaal van Pieter om wegen mee aan te leggen. (achterkant van vloerzeil) Hiermee is een begin gemaakt van wat straatwerk. Een flinke klus was het aanleggen van het straatspoor. De tram rijdt, nadat hij het hoofdspoor verlaat (het gaat om een meerspanningstram model Karlsruhe) over een hoofdweg. Door het zeil in stroken te snijden is de rails in het straatoppervlak verwerkt. Dit kostte wel tijd omdat de tramonderstellen vlak boven het straatoppervlak komen en er snel weerstand ontstaat. Verder ben ik bezig geweest met het maken van wat bushaltes en een stationsgebouw. Het DDR station nadert steeds meer een normaal uiterlijk. Tijdens de vakantie heb ik wel weer wat grootvoorbeelden gezien, die weer inspireren.
Kortom, het najaar heeft zijn nadelen, maar het bouwen is weer leuk.