Treinen tentoonstelling in Walferdange Luxemburg

Zaterdag 12 november 2011, Walferdange Luxemburg.

De tentoonstelling, kleinschalig, maar heel gezellig, op de begane grond was er plaats voldoende voor de spoorbanen en op de eerste verdieping was in verschillende ruimten plek voor de verkopers. Voornamelijk Mäerklin, een paar tweedehands stands en hoe kan het ook anders Luxemburgs rijdend materiaal.Daar waren we heel snel uitgekeken en dat kwam heel goed uit want beneden hadden we ondanks de kleinschaligheid, tijd te kort, de banen die er stonden waren van hoge kwaliteit.

Het genootschap Branchlines and Backwoods waarvan Evan en Eric deel uit maken stonden er met een grote baan. Het was leuk om Evan en Eric terug te zien, gezellig staan praten en bij de baan Nitinat River Railroad kregen we een persoonlijke rondleiding van Evan. Het hele verhaal achter deze baan maakt het plaatje compleet een baan van zo’n 25 meter lang ( in een vierkant opgesteld).

De mensen uit Uden, de Tenderloc, stonden er met een kleine baan waarop de nadruk lag om dingen te laten bewegen, zo zie je bv een vrachtwagen die gaat keren, in het straatje staat een man aanwijzigingen te geven, de baanwachter sluit de spoorbomen als de trein er aan komt en opend deze weer als de trein voorbij is. Verder op zie je een vrouw een emmer in de waterput gooien en weer ophalen. Leuke ideen voor op de treinbaan.

PAJ modelbouw stond er ook met enkele diorama’s schaal 1/32, deze mensen zien we weer terug op ontraxs in 2012.

Ook Filip Sleurink met Poldermodel was van de partij, steeds weer leuk om die baan in volle glorie (ruim 10m lang) te zien, de baan een regionale tramlijn van de Rotterdamse Tramweg Maatschappij uit de jaren 50.

Wat mij verder kon bekoren was het diorama van Clerveaux gebouwd door Claude Joachim, het kasteel en omgeving van Clerveaux in 1944, de sporen van de oorlog zijn duidelijk te zien.

Als afsluiter samen met, de mensen van branchlines and backwoods en Luc Dooms (eindredacteur van modelspoormagazine) gezellig wat gedronken.

Een dag die mij nog lang zal heugen en waarbij ik weer interessante mensen heb ontmoet.
Nog enkele foto’s kunnen maken van de prachtige modelspoorbanen.