Workshop Koploper (voor gevorderden)

Woensdag 11 en 18 december j.l. stonden ’s avonds in het teken van Koploper voor gevorderden. En ik kan verklappen: het was bijzonder leerzaam. Rob en Jos gingen soms op onnavolgbare wijze door Koploper heen en wisten de lacunes op een zeer smakelijke en leerzame manier over de buhne te brengen dus dit waren werkelijk avonden om bij geweest te moeten zijn… Het mooie was dat we met een klein groepje waren met ieder een eigen basiskennis van Koploper en toch allen hebben genoten en een hoop hebben opgestoken. Nu pas blijkt hoe enorm krachtig Koploper kan zijn (en hoeveel Rob er vanaf weet :-). Ik durf haast te beweren dat 80% van de Koploper gebruikers nog niet eens 20% van de mogelijkheden benutten en alleen al daarom was het bijzonder leerzaam.
De huiswerkopdracht toonde aan dat er meerdere wegen zijn om naar Rome te komen en dat dit er soms zeer gelikt uit kan komen te zien maar… of dat dan beheertechisch over een jaar of 5 nog steeds duidelijk is… Afin, een hoop lol en leerzame momenten waren het resultaat.

Kortom: het smaakte werkelijk naar meer (maar dan over een jaartje of zo…). Ik hoop dat de ‘Koplopers’ onder ons zo af en toe een avondje thuis organiseren waarbij we elkaar in de praktijk kunnen helpen Koploper nog beter te leren toepassen en ik hoop dat er de volgende keer een aantal andere MSVD-ers aanschuiven zodat we die op sleeptouw door het moois van Koploper heen kunnen loodsen. Fijn is in ieder geval dat er nu een solide basis is gelegd met kennis over Koploper binnen de MSVD, en dat we elkaar daarmee kunnen helpen.

Allen een fantastische kerst toegewenst en een geweldig nieuw(modelspoor)jaar