Workshop landschaps bouw deel II

Zaterdag, 29 oktober, deel 2 van de workshop landschapsbouw door Evan Daes en Erik Block.

We waren dit keer met een grote groep waarbij we toch wel 11 gasten van buiten de MSVD mochten begroeten..

Evan en Erik zijn een ijzersterk duo, goed op mekaar ingespeeld om de workshop tot een succes te maken.

En succes gegarandeerd. Evan en Erik kunnen hebben heel wat ideeën en putten uit een bodemloze put van ervaring, het lijkt of de heren al een eeuw aan modelbouw doen, maar zo oud zijn ze gelukkig nog niet wat impliceert dat we nog vele jaren werk van hun tegemoed kunnen zien.

Maar terug naar de workshop, het diorama was tijdens de eerste dag al aardig opgebouwd en deze tweede dag was het de bedoeling om het diorama kwa technieken af te maken.

Hoe breng je gras aan, hoe kleed je rotsen, landweggetjes aan. Onder de handen van Evan zag je het diorame groeien, na het aanbrengen van wat groen en struiken zag het er al mooi uit, maar geen techniek bleef geheim, hoe maak je water op een diorama, hoe breng je golven aan hoe maak je een snel stromend riviertje waar moet je op letten etc.

Evan bracht het nodige met een dosis humor, en ook bomen kwamen aan de orde.

Zelf heb ik daar altijd heel erg tegen op gekeken, maar met de uitleg van Erik en Evan kijk ik daar nu heel anders tegen aan.

Evan liet zien hoe je een denneboom kan maken, tijdens de demonstratie knapte een metaal draad en iedereen dacht dit wordt echt niks meer, maar Evan verloor de moed niet en hield vol dat er nog wel wat van te maken was. En inderdaad, de ervaring wint het van de ongelovigen, het werd uiteindelijk een pracht van een den. Iedereen werd er stil van.

De workshop was zo interessant dat men gewoon vergat om foto’s maken, een kleine impressie vind u hier.

Evan en Erik natuurlijk hartelijk bedankt voor het geven van de workshop.

Verder nog dank aan Matthijs en Dick voor het beschikbaar stellen van hun foto’s, zelf heb ik er ook nog een aantal toegevoegd.

De lunch was wederom een succes dankzij de broodjes van bakker Bart en de heerlijk soep van Ria.