De MSVD

Welkom bij de MSVD, de Modelspoor Vrienden Dronten.

De MSVD is een modelspoor vriendenclub in Dronten, Flevoland.
Sinds ons bestaan in november 2007 groeide onze club gestadig en bestaat op dit moment uit een 40+ tal enthousiaste vrienden met allemaal een gedeelde passie, namelijk; de modelspoorwegbouw.

Een keer per maand, op de eerste donderdag, treffen we alle vrienden ’s avonds. Tijdens onze bijeenkomsten delen wij ervaringen, worden problemen en ideeën besproken en plannen wij evenementen die we graag willen bezoeken.

Ook organiseert de MSVD regelmatig grote bijeenkomsten en workshops.
Onze modelspoorclub zit vol met ideeën en ons enthousiasme is onuitputtelijk.

De MSVD heeft geen clubbaan. Wij koesteren de banen van onze leden thuis. Mede hierdoor kent de MSVD een grote diversiteit aan modelspoorthema’s. Onder de leden zijn H0, N, 0 en 00 spoor rijders, analoog en digitaal rijders, met en zonder een PC besturing. Er zijn leden die werken met Koploper, Railware, Itrain en met het Lissy besturingssysteem.

De kennis onder de leden is groot. Er zijn leden die veel kunnen vertellen over bepaalde tijdperken en het rijdend materieel in diverse landen. Ook aan technische kennis ontbreekt het de MSVD niet.

Een belangrijk onderdeel van de MSVD is het promoten van de modelspoorhobby. Met name onder de jeugd is deze fascinerende hobby nagenoeg onbekend.
Om de jeugd in staat te stellen modelspoorbouw te ervaren is in samenwerking met de basisschool Het Zuiderlicht door de MSVD een schoolbaan gebouwd in de aula. Nu kunnen de kinderen van alle groepen hun hart ophalen met het verder bouwen aan hun modelspoorbaan.

Wil je deel uitmaken van de MSVD of gewoon eens komen kennismaken? Stuur ons dan even een berichtje naar info @ msvd . nl  Wij zullen je dan spoedig uitnodigen voor een kennismaking tijdens een van onze volgende bijeenkomsten.