Projecten Dick

Dick

Ik verzamel NS treinen en wagons van alle merken in de schaal HO.
Maar nu wil ik ook een baan gaan bouwen.Verder bezit ik nog een aantal Amerikaanse locs. Die neem ik mee uit Amerika wanneer ik mijn zoon ga bezoeken. Hij woont al jaren In Amerika, dus ook die verzameling groeit.

 

Onderwerp index
Projecten Dick
Dick
 

Dick


Ik ben zo’n dertig jaar geleden begonnen met een Marklin baantje met M-rails. Door gebrek aan ruimte, de jongens waren nog thuis, was de lol er gauw vanaf en ben ik Nederlandse treinen gaan verzamelen.
Later toen mijn jongste zoon in Amerika ging wonen, kwaemen daar Amerikaanse treinen bij.
Het maakte mij niet uit welk merk het was, gelijkstroom of wisselstroom als het maar NS materiaal was.
Nu ik een ruimte beschikbaar heb, wil ik gaan rijden, goede raad was duur, met zowel wisselstroom alsook gelijkstrooom locs.
Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en besloten zowel met wissel- alsook met gelijkstroom te gaan rijden. Omdat ik veel locs heb en om ze allemaal om te laten bouwen, mij voorlopig te duur wordt ga ik analoog rijden.
Om het beeld van de verschillende banen zoveel mogelijk op elkaar te laten lijke, gebruik ik voor de rails die in het zicht komen, Marklin K-rails en Roco rails.
De ruimte die ik tot mijn beschikking heb is niet zo groot 3.00 x2.25 m., daarom laat ik mijn baan langs de wanden lopen.
Verder wil ik een schaduwstation, dat betekent 2 spiralen. Daar heb ik geen ervaring mee.
Allereerst bij Gerrit gekeken hoe hij dat gedaan had en toen bij Michaël. Die had een systeem uitgedokterd dat mij erg aansprak.
Hij heeft voor mij de cirkels uitgezaagd en samen hebben wij de cirkels gemonteerd. Dankzij zijn hulp kan ik nu verder bouwen.
Met 1 spiraal ben ik gaan proefrijden en dat gaat voorbeeldig. Ik ben benieuwd wat er uiteindelijk voor een baan zal ontstaan.
Ik hou jullie daarvan op de hoogte. (Wordt vervolgd.).
Enige foto’s heb ik bijgevoegd.