Projecten Henk vd M

Henk v/d M

 

 

Onderwerp index
Projecten Henk vd M
Introductie
Het opruimen van de zolder
 

 


Introductie

Eindelijk is het dan zover dat ik een stuk kan gaan schrijven.
Als kind had ik al treinen net zoals bijna alle jongens vroeger, en door mijn opa ben ik ook aan deze hobby begonnen.
In die periode woonde ik nog in Den Haag ik had toen nog niet echt een baan maar wel veel materieel, in 1975 ben ik in Lelystad gaan wonen en ben toen een baan gaan bouwen, maar een aantal jaren later heb ik de hele boel moeten verkopen door een scheiding en daar was ik niet blij mee want het was heel veel. zo nu genoeg geklets daarover.

Ik denk ongeveer in 1977 ben ik bevriend geraakt met Bert we kennen hem allemaal wel, we kwamen niet vaak bij elkaar over de vloer maar we waren er wel voor elkaar.
Bert die 2 gouden handen heeft en ook veel hobby’s had, gaf mij weer interesse in de treinen maar, het duurde nog wel even voordat ik er aan begon want dat was pas 17 mei 2007.
Ik zei tegen mijn vrouw Mieneke, ik zou best wel weer aan de hobby met treinen willen beginnen, en raad eens ze zegt doe het maar want ik vind het ook wel leuk.


Het opruimen van de zolder

Dus zo gezegd zo gedaan, ik heb volgens mij 7 aanhangwagens met rommel naar de stort gebracht, je wil niet weten wat een rotzooi een mens heeft. Na alles schoon te hebben gemaakt en wat vloerbedekking op de grond te hebben gelegd kwam Bert aan de deur met houten planken die hij al helemaal op maat had gezaagd, maar dat bleef niet alleen bij deze planken mijn zolder lag op een gegeven moment weer helemaal vol ik wist ook niet meer waar ik het moest laten zoveel had ik van Bert gekregen.

Zo nu eerst een muurtje bouwen met een schuifdeur er in maar wel een klein gangetje over laten voor de wasmachine en droger van mijn vrouw.
Nadat de muur stond heeft Bert ook nog een aantal TL balken meegenomen en die hebben wij opgehangen voor de werk verlichting. Omdat ik toen in de ziektewet liep na een hartinfarct hebben wij lekker door kunnen werken.

Ja nu moest ik eerst weten wat voor een baan er moest komen en ik had er al een gezien in een banen boek, maar dat was een beetje te hoog gegrepen want ja daar gingen heel veel rails, wissel, seinen, en nog heel veel meer in zitten, dan duurt het te lang en het kost natuurlijk ook heel veel omdat ik weer van de grond af moest beginnen.
Dus Bert zei tegen mij ik maak wel even een tekening voor je wat wil je er allemaal ophebben en hoe wil je het ongeveer hebben rijden, dus ik heb hem van alles wat ik graag wilde opgegeven en hij heeft daar een mooi sporenplan van gemaakt.

Op dit moment ga ik even op vakantie dus zo half augustus ga ik weer verder en dan komen ook de foto’s erbij, fijne vakantie allemaal