Projecten Willem

Willem

En ja hoor; dan kom je bij het opruimen van de zolder achter het schot weer De TREIN tegen en je besluit op je 58ste jaar om toch weer een poging te wagen.

 

 

Onderwerp index
Projecten Willem
Introductie
En nu het heden
Nieuwe treintafel
 

 


Introductie

Lang geleden zo’n 45 jaar, een baantje gekregen en kwijt geraakt. En zoals het vaak gaat in het leven je stopt totdat je zelf weer een gezin hebt. Het zal zo’n 35jaar geleden geweest zijn dat ik een Marklin baan met metalen rails en bovenleidingen heb overgenomen. Deze later weer weggedaan en na 10 jaar wederom een trein gekocht, ditmaal van Fleischmann welke ik nog steeds in bezit heb.

Je bouwt samen met je twee zonen een baan totdat ze de leeftijd van 15 jaar bereikt hebben en er steeds minder tijd voor willen vrijmaken en andere bezigheden hebben. De trein verdwijnt dan weer in dozen en achter een schot op zolder.


En nu het heden

Dan komen we nu in het recente heden aan. De kinderen zijn het huis uit en hebben andere interesses. Bij het opruimen van de ruimte achter het schot komt De TREIN weer tevoorschijn. En wat gebeurt er? Je besluit op je 58ste jaar om toch maar weer iets te gaan bouwen en een nieuwe poging te gaan ondernemen.

Dit betekent wel dat we veel zaken opnieuw moeten leren en opzoeken. Hoe ging die aansluiting en hoe werkte dit?


Nieuwe treintafel

Ik ben nu bezig met een treinentafel op te zetten. Ik heb de beschikking vover een slaapkamer die 3.60 bij 3.50 meet. Zoals je op de foto’s kan zien. Aan een kant een raam over de volle breedte en links en rechts komen de tafels.